• 🤎 Fri fragt fra 699 DKK 🤎 info@mrsmama.dk

Svøb baby

De primitive reflekser; Moro-reflekser

1024 683 Mrs. Mama
Svøb baby

De primitive reflekser; Moro-reflekser

Moro-reflekser; En baby, der pludselig spreder arme og ben og derefter begynder at græde utrøstelig, det er et velkendt billede blandt nyfødte. Vi kalder dette Moro-refleksen. Dette er helt naturligt og egentlig bare et tegn på, at alt fungerer korrekt. Moro-refleksen kan holde babyer vågne, men der er hjælp at hente…

Hvad er Moro-reflekser?

Moro-refleksen er en forskrækkelsesrefleks hos nyfødte. Denne refleks udvikler sig allerede i livmoderen omkring den niende uge. Dette observeres ofte umiddelbart efter fødslen. Hvis babyen bliver forskrækket, spreder han arme, finger og ben, hvorefter armene trækkes til brystet. Dette efterfølges ofte af at barnet begynder at græde.

Denne adfærd minder meget om adfærd, som aber udviser: De spreder armene vidt åbne og går hen mod deres mor, hvorefter de næsten automatisk klamrer sig fast til moderen. Det kan også ses i håndfladerefleksen: Sæt fingeren i en babys knytnæve, og den vil straks klemme. Refleksen forsvinder normalt efter anden, tredje eller fjerde måned efter fødslen.

Brug af svøb

Moro-refleksen forhindrer ofte nyfødte i at sove. Du kan forestille dig, at det er svært at sove, når du bliver ved med at lave ukontrollerede bevægelser.

Vil du gerne hjælpe din baby med at sove igennem, kan du med fordel bruge en svøb sovepose. At svøbe din baby for at trøste og skabe en følelse af tryghed er en ældgammel tradition. I mange kulturer har traditionen holdt ved, og her er det stadig almindeligt at svøbe børn op til 12 måneders alderen. Studier har vist, at disse børn er lige så motorisk fremmelige som vestlige børn, der ikke er blevet svøbt. Desuden har studier påvist at svøb har en positiv virkning på Moro-reflekser.

Hvad skal du være opmærksom på

  • Svøb ikke din baby når det er vågen. Din baby skal kunne mærke sin krop og lære den at kende.
  • Et svøb skal hverken strammes for meget eller for lidt. Prøv dig frem.
  • Tjek om din baby ikke har det for varmt. Hvis du bruger en svøb sovepose er det nok ikke nødvendigt med en dyne også.

Vi forhandler bl.a. de meget populære svøb soveposer fra Meyco. Du finder dem her.

For mere information om svøb soveposer, se her.

Med ønsket om en god nattesøvn til din baby og dig,

Sanne

Del gerne indlægget med andre, du tror kan have glæde af det.