• 🤎 Fri fragt fra 699 DKK 🤎 info@mrsmama.dk

Gamcha

Gamcha fortæller...

Hvor det startede

Historien begyndte i 2009, da jeg første gang satte mine fødder i Nepal. Landet og dets folk charmerede mig, og siden da har jeg besøgt dette skønne sted 1-2 gange om året. Gamcha, en lille landsby i Nepal, var hjemstedet for min families økologiske gæstehus, før det store jordskælv ramte. Det var her, at min far og jeg blev fortryllet af det traditionelle håndværk, som lokale dygtige hænder frembragte i deres beskedne værksteder. Dette var startskuddet til Gamcha’s rejse.

Vores ambition var at dele den smukke kunst med Europa, samtidig med at vi støttede de talentfulde nepalesiske håndværkere. Samarbejdet med Shanti og Nirjala, to kvinder, der etablerede en filtproduktion i 2004, blev begyndelsen på vores fælles designeventyr. Vi ønskede at tilpasse produkterne til det europæiske marked og blev glædeligt overraskede over, hvor godt vores idéer blev modtaget. Resultatet? Mere end 125 nepalesiske kvinder arbejder nu med omhu for at skabe Gamcha’s unikke designs, hvor fair behandling og betaling er i fokus.

Gamchas mission er klar

At styrke endnu flere kvinder, så de kan finde uafhængighed gennem arbejde. Dette er en udfordring, da uafhængighed ikke altid er en selvfølge for kvinder i Nepal. Shanti og Nirjala er blevet mere end kolleger – de er venner af Gamcha. På trods af den geografiske afstand på over 7000 km fra København har vi et tæt bånd, og vores daglige samtaler fortsætter.

Med stigende produktion af filtede produkter er Gamchas sortiment blevet udvidet til at omfatte økologiske bomuldsvarer med samme legende æstetik som filtprodukterne. Der er også tilføjet bløde kashmirprodukter med smukke, håndlavede broderier.

Det fylder mig med glæde at se, hvordan Gamchas kreationer finder nye hjem over hele verden. I 2020 blev den første Gamcha-baby født, og jeg ser frem til dagen, hvor denne lille vil møde de skønne mennesker og det betagende Nepal, som føles som mit andet hjem.

Sammen med dig gør vi en forskel for kvinder i Nepal. <3

  • Ane Hansen

Hvis du gerne vil læse mere om Gamcha henviser vi til deres egen hjemmeside.